architectuur fietsexcursie

architectuur fietsexcursie

Op de pedalen

Docent Kees van Schoten maakt in elke reeks van NIA's vakopleiding Interieur Ontwerpen een architectuur‐ en designwandeling door Amsterdam. Kees heeft nu ook het initiatief genomen voor een uitgebreide architectuurroute die per fiets wordt gemaakt. NIA promoot deze graag: wees er snel bij!

Bouwstijlen van toen en nu

Op het programma staat een selectie van belangrijke architectuurprojecten uit de 20e eeuw tot nu. Zo zullen de laatste ontwikkelingen rond het IJ, het modernisme door de hele stad, Jugendstil, Amsterdamse School, Plan Zuid (van Berlage) en de omgeving rond het Stadionplein de revue passeren.

Excursie-info

Datum
Woensdag 19 april 2017

Starttijd
10.00 uur

Startlocatie
Vóór het Centraal Station Amsterdam | bij de entree van de nieuwe fietstunnel, rechts vanaf de hoofduitgang.

Kosten
Deze excursie kost € 35,‐. Voorinschrijving is verplicht. Het cursusbedrag (gepast) wordt ter plekke voldaan bij Kees van Schoten.
Dit excursiebedrag is exclusief lunch en fietshuur. (OV-fiets of MacBike, ter plaatse te huur)

Hand-out
Een beknopte omschrijving van de bezochte projecten is inbegrepen.

Aantal deelnemers
Minimaal 10, maximaal 20

Tip
Neem je camera mee!

Aanmelden
Ga je mee? Meld je aan met naam en telefoonnummer via: vanschotenkees@gmail.com

Lunchen

De excursie duurt de hele dag, onderbroken door een lunch (op eigen kosten) bij De Plantage bij Artis. De gerestaureerde entree aan de Plantage Kerklaan is stoer en monumentaal. Het café heeft een moderne uitstraling en is geschikt voor ontmoetingen, werken, studeren of een drankje voordat je aan tafel gaat. De serre is een parel van de stad die tot voor kort verborgen was. Bij mooi weer gaan de deuren open en is er een heerlijk terras onder de oude platanen aan het nieuwe Artisplein, met een prachtig uitzicht.

Berlage

Plan Zuid is de naam van de stadsuitbreiding van Amsterdam uit 1915, bedacht door H.P. Berlage. Dit stedenbouwkundig plan is zowel in architectonisch als in sociaal opzicht een enorm succes. Aan de bouw hebben veel architecten van de Amsterdamse School meegewerkt.

Aanmelden
Ga je mee? Meld je aan met naam en telefoonnummer via: vanschotenkees@gmail.com