Specialist in onderwijs

Specialist in onderwijs

Specialist in marktgericht interieuronderwijs

NIA ACADEMIE is een particuliere opleiding die is opgericht door interieurontwerpers. Het is één van de  weinige academies in Nederland die zich uitsluitend met interieurvormgeving bezig houdt. We zijn er voor interieurprofessionals en starters en door onze achtergrond zijn we uitermate praktijkgericht. NIA ACADEMIE verzorgt complete vakopleidingen én compacte cursussen op hbo-niveau. Denk daarbij aan Interieurontwerpen, Interieurstyling, Interieurtextiel, kleur en computervaardigheden. Het onderwijsaanbod wordt steeds opnieuw afgestemd op de eisen en wensen van de markt. Ook verzorgen we met regelmaat vakdagen rond relevante thema’s.

afbeelding: docent Jacqueline den Uyl Binnenhuisontwerpen

Intensief en persoonlijk

Een academie is vaak grootschalig en kan onpersoonlijk zijn. NIA ACADEMIE kiest voor een persoonlijke benadering.

NIA ACADEMIE is kleinschalig en hoogwaardig met korte, open communicatielijnen en kleine klassen van maximaal 10 tot 14 cursisten. In de intensieve cursussen vormen theorie en oefeningen de basis. Het uitwisselen van gedachten en reflectie moedigen we aan.


afbeelding: docent Marianne Hoogstraten Dessinontwerpen

Door en voor vakspecialisten

Alle docenten zijn echte vakspecialisten, hebben ruime werkervaring en combineren hun eigen werkzaamheden met het lesgeven aan de NIA ACADEMIE. Graag delen zij hun kennis en ervaring met vakgenoten. Door deze directe link met de dynamische praktijk, blijft de lesinhoud fris en up-to-date.

afbeelding: docent Kees van Schoten Binnenhuisontwerpen

Voor wie?

Het onderwijs van NIA ACADEMIE richt zich met de bij- en nascholingscursussen op professionals in de interieurindustrie zoals vormgevers, interieurarchitecten, interieurstylisten en medewerkers in de woonbranche. Ook bieden we vakopleidingen voor starters: leer het meteen goed, doe geen half werk. De NIA-vakopleiding is de juiste start van een interieurcarrière, met mogelijkheid tot het NIA-diploma en met de zekerheid van praktijkgerichte vakkennis.

afbeelding: docent Ursula Ouwerkerk Vastgoedfotografie

Inspiratie en dynamiek

Onze wereld verandert snel: informatie moet gemakkelijk en snel bereikbaar zijn. Prijs, kwaliteit en herkomst van producten worden steeds belangrijker. Daarnaast wordt het winnen van het vertrouwen van de consument steeds moeilijker. Het is binnen onze branche daarom van groot belang om veranderingen op de voet te volgen en daar op in te spelen. NIA ACADEMIE zorgt ervoor dat, door de goede samenwerking met bedrijven in de branche, actuele ontwikkelingen snel worden doorgevoerd in het cursusaanbod.

afbeelding: docent Marie-Gon Vos Kleuradviseur | Color Passport

afbeelding: docent Marjolein 'L Orty Ondernemersplan