Color Navigator

Color Navigator

Exclusieve 2-daagse cursus: Color Navigator

Als enige opleidingsinstituut in Nederland biedt NIA ACADEMIE vanaf dit jaar een training voor professionele vormgevers aan in het innovatieve en internationale kleursysteem Color Navigator. Na twintig jaar ontwikkeling werd dit systeem gelanceerd: een nieuwe manier van werken met kleur die je inzicht geeft in hoe kleur ons beïnvloedt. En daarmee verover jij belangrijke tools die je heel gericht én creatiever kunt toepassen in je werk. Dit breed inzetbare kleursysteem is geschik voor het bepalen van kleur van collecties, producten, interieur, exterieurs, mode etc. geschikt voor de nationale en internationale markt.

 

Drie hersengebieden en 7810 kleuren

Sinds 1995 bestudeert het Color Navigator Institute alle aspecten van kleur en specifiek de relatie hoe kleur binnenkomt in onze hersenen. Kleurintensiteit is in relatie gebracht met de wijze waarop de receptoren in onze hersenen kleuren opvangen. Dit systeem is het eerste en wereldwijd gepatenteerde kleurensysteem om een kleur te identificeren volgens zijn wetenschappelijke waarden. Daarnaast maakt het opdelingen naar stijl, type en cultuur. Het Color Navigation System-palet omvat 7810 reproduceerbare kleuren binnen 6 segmenten, 12 modules en 36 families. Er zijn talloze toepassingsmogelijkheden in samenstelling en harmonieën. Resultaten zijn makkelijk te vertalen naar alle bestaande kleursystemen.

Cursusinformatie

Duur
2 dagen

Prijs
€ 675 ,- | Onze cursussen zijn BTW-vrij
Korting voor groepen of bedrijven, zie elders op deze pagina.

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor inschrijving via de site en betaling met iDEAL. Je ontvangt een bevestigingsfactuur via de mail. Deze bestelwijze heeft onze voorkeur.

Factuur
Heb je niet de mogelijkheid om met iDEAL te betalen en wil je met een factuur vooraf betalen? Schrijf je dan in via de site en sla de iDEAL betaling over. Stuur ons een mail, met bestelnummer, adres en mailadres waar de factuur naar toe moet. Hiervoor berekenen we € 12,50 extra administratiekosten.

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Color Navigator’.

Vooropleiding.
Voor interieurontwerpers en -stylisten adviseren we als vooropleiding cursus 'Kleuradviseur 1 en 2' van NIA ACADEMIE. We gaan er van uit dat je kennis hebt van het kleursysteem NCS, grijswaarden en kleurverzadiging etc.

Doelgroep
Interieurontwerpers en –stylisten, interieurarchitecten, architecten, grafisch vormgevers, personal shoppers, productontwerpers, collectioneurs, productstylisten en inkopers. Voor deze cursus moet je onze cursus Kleuradviseur hebben gedaan of kennis hebben van het NCS-kleursysteem.

Lunch
Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen bij de cursusprijs

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Studiepunten
BNI-leden ontvangen 10 studie- of bijscholingspunten

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lesdata 
woensdag 23 januari en vrijdag 25 januari 2019

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Nieuwegein Color Navigator wo 23 jan en vrij 25 jan 2019

Groeiend aantal in internationale markt

Het Color Navigator Institute heeft kantoren in New York en Shanghai en wordt vertegenwoordigd in de meeste Europese landen. Het Color Navigation System wordt onderwezen aan diverse universiteiten en hogescholen. Het Color Navigator Institute NL biedt overigens ook andere opleidingen aan. Het Color Navigation System is over heel de wereld geadopteerd in tal van branches: van architectuur, interieurstyling en productontwerp tot cosmetica, mode en media. Bedrijven waarmee wordt samengewerkt zijn: Carrefour, Akzo Nobel, Zara, Eastpak, Associated Weavers, Terre Bleue, Salomon, Renault, Decathlon, Kipling, Louis de Poortere, Levi’s, Kipling en Sanoma.

Meer weten? Bezoek de site van Color Navigator | Understanding Color

Nu bij NIA, voor professionals

NIA ACADEMIE heeft voor Nederland het exclusieve opleidingsrecht verworven voor de training Color Navigation System, gericht op interieurarchitecten en -vormgevers. In twee trainingsdagen word je opgeleid. Belangrijk is dat jouw onderbouwing van kleurkeuzes aan zakelijke en particuliere partijen logisch, overdrachtelijk en begrijpelijk wordt. Vanzelfsprekend maak je je het systeem eigen, waarmee je direct de markt kunt bedienen. Ook word je bekend gemaakt met The Digital One, de online tool. Door jezelf te trainen in dit nieuwe systeem volg je de nieuwe ontwikkelingen op de voet.

Doelgroep
Interieurontwerpers en –stylisten, interieurarchitecten, architecten, grafisch vormgevers, personal shoppers, productontwerpers, collectioneurs, productstylisten en inkopers. Voor deze cursus moet je onze cursus Kleuradviseur hebben gedaan of kennis hebben van het NCS-kleursysteem.

Lunch
Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen bij de cursusprijs

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Huiswerkbelasting
Circa acht uur per week

Studiepunten
BNI-leden ontvangen 10 studie- of bijscholingspunten

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lesdata 
woensdag 23 januari en vrijdag 25 januari 2019

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Nieuwegein Color Navigator wo 23 jan en vrij 25 jan 2019

Let op! Extra: de Color Navigator Tools

Deze training biedt een aantal belangrijke extra tools. Kleurenwaaier (The Active One) is onderdeel van het lesmateriaal dat je mag je lenen tijdens de les en omvat: 1800 kleuren • 70 cp white & grey shades  •  240 cp light tones  •  het Color Navigator System Navigation  •  cp smart color matching  •  2110 cmyk, rgb & hex waarden  • in 7 talen.

Ook ontvang je het lespakket met oefeningen en een halfjaar gratis toegang tot het handige Color Space. Via de software kun je eveneens de complete theorie downloaden. Na 6 maanden gratis toegang kun je voor telkens een jaar verlengen voor € 345,- per jaar. (Inbegrepen: Cases, Moodboards. Je hoeft nooit te betalen voor updates)

Je kunt ook zonder de software werken, maar deze is wel handig om kleuren van Color Navigator te vertalen naar ander kleursystemen, zoals NCS, Pantone etc. Naast een kleurenwaaier is er ook THE BIG ONE, een uitgebreide kleurencatalogus met 7810 kleuren. Tijdens de les laat Marie-Gon alle mogelijkheden zien.

Voor wie?

De training Color Navigation System richt zich op hen die zich vanuit hun designdiscipline met kleur bezig (willen) houden, zoals: interieurontwerpers en –stylisten, interieurarchitecten, architecten, grafisch vormgevers, personal shoppers, productontwerpers, collectioneurs, productstylisten en inkopers die nationaal en internationaal werken. Het systeem is bijzonder geschikt voor het ontwerpen van collecties en corporate identity design. Blijf niet achter en schrijf je nu in! Bekijk ook de inspirerende website van Color Navigator.

De visie van Marie-Gon op Color Navigator

Kleur is niet alleen maar een objectieve waarde, maar ook cultuur- en stijlgerelateerd. Het Color Navigator-systeem voegt er nog extra verdiepingslagen aan toe, die heel veel inzicht geven in waarom je voor een bepaalde kleur en nuance kiest. Heel plezierig en verhelderend als je voor klanten werkt met verschillende stijlen, het ontwerpen en ontwikkelen van producten, samenstellen van collecties en werkzaamheden die hierbij horen.

Color Navigator is aanvullend en bedoeld om naast andere systemen te gebruiken. Als een navigator, die je op een heel eenvoudige wijze door de kleuren en nuances heen loodst. Ik vind het heerlijk om mee te werken, het maakt kiezen veel eenvoudiger. De terugkoppeling en onderbouwing naar mijn klant is veel steviger, waardoor m'n verhaal nóg meer staat als een huis. Het mooie is dat na mijn toelichting er direct herkenning is bij de klant én voor het gekozen kleurenpalet.

Topstylist Marie-Gon is jouw docent

Elke branche kent zijn voortrekkers. Binnen de stylingwereld is Marie-Gon een van de trendsetters met talloze klanten in de interieurindustrie, zoals VT wonen&design beurs, Landal GreenParks, Histor, TICA, Pottery Direct en vele, vele tijdschriften. Verder geeft ze regelmatig les, tot in China aan toe. Marie-Gon is een van de eersten die de meerwaarde van het Color Navigator System heeft erkend en erin is geschoold. Zij is jouw docent en stelt: “Je kunt het niet vergelijken met andere systemen, omdat die slechts een kleurnotatie zijn. Met CN kun je nog specifieker op de wensen van je klant en diens doelgroep inspelen.” In het kader lees je meer over Marie-Gon en haar visie.

www.marie-gon.com

Trainingsprogramma

Kleurstrategie toepassen, kleur combineren, kleurpsychologie en invloed van kleur
Kleur heeft een enorme impact op ons dagelijks leven. Meer kleurkennis zorgt voor
doordachte kleurkeuzes en voor wetenschappelijk onderbouwde en te matchen kleurcombinaties in projecten. Dankzij deze workshop verruim je je kennis in 2 dagen en kun je daarna veel bewuster, creatiever en zelfverzekerder kleur toepassen.
De workshoponderdelen zijn:

  • De enorme impact van kleur.
  • Gericht kleur kiezen en combineren met Color Navigator System.
  • Kleurstrategie uitstippelen binnen projecten.
  • Kleurprofiel bepalen voor klanten en/of projecten.
  • Kleurpsychologie: wat doet kleur met ons en met een ruimte?

Prijzen en Vragen?

Prijzen voor cursisten van het zelfde bedrijf in één cursus.
2 cursisten zelfde bedrijf € 1.240,-
3 cursisten zelfde bedrijf € 1.560,-
4 cursisten zelfde bedrijf € 1.800,-
5 cursisten zelfde bedrijf € 2.040,-
6 cursisten zelfde bedrijf € 2.280,-

Meerdere cursisten aanmelden van het zelfde bedrijf? Stuur even een mailtje voor over de aanmeldingsprocedure naar nia.academie@gmail.com

Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail aan of met een telefoontje naar de studieadviseur van de NIA ACADEMIE.

nia.vragen@gmail.com

06 41 39 79 15 | Jannet den Hollander (ma t/m do 10.00 - 17.00 uur)
06 24 14 55 54 | René Verhoeven (ma, di, do, vrij 10.00 - 17.00 uur)