Stylistendag DWI

Stylistendag DWI

GRATIS ´╗┐´╗┐INTERIEURSTYLISTENEVENT

Dinsdag 6 februari organiseert De Woonindustrie samen met BNS Crisp, NIA ACADEMIE en De Interieurcoaches  een dag speciaal voor interieurstylisten en -architecten. Deze dag vindt plaats tijdens de VAKbeurs in De Woonindustrie. Key-note speaker is Jan Agelink van Buro Jan Trendman. Hij biedt je een volledig beeld van de toekomst van de interieurbranche. Verder zijn er interessante lezingen over het samenwerken met retailers (Way of Working) met aansluitend business speeddates, stylen met planten en groen, een uitleg over de betekenis van CBW erkende winkels en wat jij er als styliste mee kunt, en het werken met kleur in textieldesign.

welkom in de woonindustrie

Naast het bezoeken van een mooi programma vol interessante lezingen, kun je meteen de laatste noviteiten en collecties van ruim 125 exposanten bekijken.

De entree is GRATIS voor interieurstylisten en -architecten dus meld je meteen aan via info@dewoonindustrie.nl! De aanmelding geldt voor de key-note speaker (Jan Agelink van bureau Jantrendman) voor de overige lezingen geldt: vol=vol

Programma

10.00 uur
Ontvangst De Woonindustrie met koffie en thee in het Atelier op de begane grond

10.30 uur
Lezing Interieurtrends door Jan Agelink van Buro Jantrendman

11.15 uur
Lancering WOW (Way of Working) door Michiel de Zeeuw (interieurarchitect)

BREAK-OUTRONDE 1
13.00 uur
sessie 1 - Samen werkt het! (BNS CRISP)
sessie 2 - Groei door anders denken (De Interieurcoaches)

BREAK-OUTRONDE 2
13.45 uur
Sessie 1 - Styling met planten en groen door Judith Baehner (NIA ACADEMIE)
Sessie 2 - Wat houdt CBW erkend in? door Anna Hutten (BNS CRISP)

BREAK-OUTRONDE 3
14.30 uur
Sessie 1 - Hoe werk ik als textieldesigner met kleur door Jolijn Fiddelaers (NIA ACADEMIE)
Sessie 2 - Gastvrijheid bij InHouse opdrachten door Erik Broekhuis (De Interieurcoaches)

lezing jantrendman

Buro jantrendman maakt al 17 jaar innovatieve én praktische trend forecasts voor de lifestyle-, mode- en designindustrie. Als aftrap van de Stylistendag geven ze hun meest recente presentatie. "Er is veel creatief protest op een wereld vol veranderingen. Inspiratie wordt gevonden in de natuur, bij vergeten ambachten maar ook bij toekomstige digitale ontwikkelingen die elk individu een stem geeft”, adus Jan Agelink.

Er is veel aandacht voor vorm, kleur en materiaalontwikkelingen. Samen met stylinginzichten en tips krijg je een volledig beeld van de woon- en interieurbranche voor de toekomst.

Groen in het interieur

Judith Baehner is één van de bekendste groenstylisten van Nederland en schrijver en stylist van boeken die niet op jouw koffietafel mogen ontbreken, zoals 'Wonderplants', 'Het Plantenlab' en 'Groen in Glas'.

Planten in het interieur zijn niet meer weg te denken. Waar een plant eerst nog een minimale rol speelde in de huiskamers, leven we nu in de tijd waarin de urban jungle een bekend fenomeen is en waar planten een grote plek innemen in ons interieur

Judith laat op de stylistendag zien hoe je groen en planten kunt inzetten in de styling van je interieur! 

 

Kleur en textieldesign

Jolijn Fiddelaers is textieldesigner en creatief brein achter designstudio IXX. In 2014 startte ze samen met twee collega’s het duurzame fashionlabel KARIGAR. In een inspirerende sessie laat zij zien hoe ze als textieldesigner met kleur werkt in o.a. de industrie, met Indiase ambachtsmensen en kunstprojecten.

En nog veel meer...

Er is nog veel meer interessants te beleven op deze stylistendag, zoals de lancering van WOW (Way of Working): de woonbranche verandert. Consumenten verwachten steeds meer kennis en persoonlijke aandacht. Interieurstylisten spelen hierop in door een custom made aanpak aan te bieden. De retailer presenteert zijn collectie vanuit een showroom, waar de consument inspiratie opdoet. Om de samenwerking tussen retailer en stylist  te stimuleren is de Way Of Working opgesteld. Dit is gedaan volgens de visie van INretail (brancheorganisatie retail non-food) en BNS Crisp (Beroepsvereniging Nederlandse Stylisten). zij hebben Michiel de Zeeuw, interieurarchitect, bereid gevonden de WOW te lanceren. 

Welkom in de woonindustrie

Genoeg te beleven dus op 6 februari in De Woonindustrie!

De Woonindustrie is deze dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

De Woonindustrie 
Symfonielaan 1 
Nieuwegein

Leuk als je erbij bent!

Fotocredits

Foto 1: Cyntha del Rio
Foto 2: De Woonindustrie
Foto 3: buro Jantrendman
Foto 4: Sarah Dorweiler
Foto 5: IXXcreates